Interbari frecvente din Ikariam.
Cum imi activez contul Ikariam si de ce l-as activa?
Du-te la meniul optiuni in timp ce esti logat in joc.
Acolo dai click pe butonul care spune sati trimita codul de activare.
Uitete in email dupa codul de activare.
E recomandat un cont pe Gmail deoarece sunt probleme cu mailurile Yahoo si Hotmail.
Activarea contului iti permite sa interactezi cu ceilalti jucatori, sa le trimiti mesaje, sa le jefuiesti orasele sau sa faci schimburi cu ei.
Daca am gasit ceva neregula in joc ce fac?
Poate fi un bug si poti intra pe forum sa il raportezi.
Daca acel bug iti ofera un oarecare avantaj in joc incearca sa nu profiti de el.
Intrebari despre jocul Ikariam (resurse, combat si altele)
Vad in lista resurselor mele alte resurse inafara de materialele de constructie.Ce sunt alea si cum pot face rost de ele?
Acelea sunt resurse de lux.
Un tip de resurse de lux se poate gasi pe fiecare insula.
Resursele de lux sunt Vin, Cristal, Sulf si Marmura.
Ca sa le poti lua de pe insula trebuie sa cercetezi Bogatia in sectiunea Economie.
Este vreo posibilitate sa vad orasele altor jucatori?
Daca trimiti un spion in orasul respectiv si dai dublu click pe orasul unde ai trimis spionul vei avea posibilitatea sa-i vezi orasul.
Cum fac schimb cu alti jucatori?
Poti trmite resurse catre alti jucatori cu ajutorului portului comercial si navelor de comert.
Fiecare nava de comert poate cara 500 de resurse.
Poti de asemenea face schimb prin intermediul cladiri Centru de negot.Aici iti poti vinde resursele si poti cumpara resurse de la alti jucatori.
Tineti minte ca trebuie sa aveti contul activat pentru aceste optiuni.
Sunt orase pe insula mea cu alte nume decat "Polis". Pot sa-mi schimb numele orasului?
Da, poti sa schimbi numele orasului intrand la Primarie si si apasand pe "redenumeste".
Am primit raport ca o flota imi va bloca portul,
Blocarea portului iti poate creea probleme in oras.
Daca o nava comerciala transporta resurse in orasul in care ai portul blocat aceasta va fi redirectionata catre portul jucatorului care te-a blocat iar resursele vor fi pierdute.
Il poti opri prin construirea unu Santier naval dupa care iti construiesti niste nave care sa se bata cu navele inamice.
Alta optiune este sa rogi membri aliantei(daca faci parte unei aliante) sau un prieten sa te ajute sa infrangeti inamicul.
Cum imi schimb username-ul si parola?
In joc mergeti la meniul optiuni si acolo aveti informatiile necesare.
Spionul meu nu mai raspunde.Pot sa-l recuperez?
Nu.
Poti sa faci altul.
Populatia orasului meu nu mai creste.De ce?
Poate sa fie deoarece cresterea populatiei e prea mica sau chiar ai cetateni care iti pleaca din oras.
Sau poate sa fie datorita spatiului de case.Verifica primaria si vezi daca ai atins populatia maxima acordata de nivelul primariei.
Este vreo metoda de a scurta timpul cladirilor?
Prin cercetare poti face cladirile sa coste mai putin.
Momentan nu este nici o metoda de a scurta timpul de construire.
Nu pot trimite resurse in alt oras.Imi spune ca navele comerciale nu au resurse.Ce fac?
Pentru fiecare resursa exista un "slider". Daca muti sliderul din stanga in dreapta si linia nu se misca dupa slider(linia roz/mov) dati un refresh la pagina (F5)
Cum imi creez propia alianta sau cum intru intr-o alianta?
Dupa ce cercetezi Culturi straine din cadrul Clatoriilor pe mare vei putea construi Ambasada.
La nivelul 3 al ambasadei vei putea crea o alianta
In ambasada exista optiunea de Cautare alianta.Cauta alianta dorita si depune aplicatie pe mainile care se impreuneaza din dreapta ei.
Mini tutorial de tratate.
1. Tratat cultural.
Trebuie cercetat Schimb cultural dupa care poti construi un Muzeu.
Folosire: Fiecare tratat se efectueaza cu alt jucator.
Beneficii: In muzeul tau vei putea expune bunuri culturale de la alti jucatori cu care ai stabilit tratatul iar aceste bunuri culturale vor mari fericirea orasului tau si odata cu ea si cresterea populatiei.
Puteti avea doar un bun cultural la fiecare nivel al muzeului.
2.Tratat de comert.
Trebuie cercetat Piata si sa aveti construit un Centru de negot.
Folosire: Cu alti jucatori.
Beneficii: Veti avea access special la resursele care le vinde respectivul jucator la centrul de negot asa ca nici un alt jucator nu va putea cumpara acele resurse daca trimitei navele de comert spre ele.Se aplica pentru ambii jucatori.
3.Tratate militare.
Trebuie cercetat Diplomatia.
Folosire : Cu alti jucatori.
Beneficii: Trupele tale si cele ale jucatorului cu care ati facut tratatul pot stationa si apara in orasul partenerului.Atentie tratatele militare se fac doar pe orase si numai in orasul de pe care ati trimis tratatul si de pe cel care accepta se pot trimite intariri.Pentru alte orase trebuie alte tratate.
Arta victoriei in Ikariam.
Pace? sau Razboi? Tu decizi.
Resurse.
Resursele sunt ideea principala a jocului.
Materialele de constructie sunt resursele de baza a jocului care iti permit sa construiesti multe lucruri.
Vinul este folosit sa va mentineti populatia fericita.
Sulfurul, folosit de cei carora le plac razboiurile, permite crearea multor unitati din Ikariam.
Cristalul te ajuta la cercetare.
Marmura iti permite sa iti dezvolti orasul cat mai mult.
Mentinerea resurselor.
Incercati sa cercetati Bogatia in cadrul Economiei.
Incepeti si adunati resursa de lux de pe insula voastra.
Incercati sa evitati schimburi cu alti jucatori unde puteti pierde multe resurse pentru ceva ce nu pare folositor.
Continuati in felul asta pana aveti un depozit mare de resurse.
Incercati sa extindeti Magazia cat mai mult.
Arta Razboiului.
Incet dar sigur.
Spionii.Sunt extraordinari pentru a planifica strategii.
Incercati sa vedeti cam ce trupe are inamicul ca sa puteti planifica un atac sigur si sa aveti o victorie sigura.
Incercati sa aruncati o privire asupra magaziei inamicului ca sa decideti daca se merita atacat orasul respectiv.
Daca puteti antrena bucatari nu ar fi o idee rea sa-i trimiteti in batalie cu trupele.
Costuri
Calculativa costurile de intretinere si daca se renteaza atacul.Tineti minte ca trupele consuma aur dublu cand sunt trimise din oras.
De asemenea fiti sigur de resursele pe care le veti fura.
Arta pacei.
Daca pace doriti atunci continuati sa cititi.
Prieteni.
Simplu, faceti-va prieteni.
Aliante.
Puteti intra intr-o alianta unui prieten sau va puteti crea aliantele voastre.
Daca intrati in alianta unui prieten aveti grija ca liderul aliantei sa nu fie prea departe de capitala voastra.
Fiti un prieten bun si incercati sa ajutati la cresterea aliantei.
Orasul vostru poate fi mai in siguranta cu o alainta.